De vertrouwenspersoon

In iedere organisatie kunnen zich situaties voordoen die medewerkers en vrijwilligers in een onzekere situatie brengen. Denk daarbij aan uitingen van agressie, seksuele intimidatie en ongewenst gedrag.
Bij het GOW Welzijnswerk is dit niet anders. Wat te denken van een klant die agressief wordt? Hoe ga je daar mee om? Zeg je niets, blijf je weg of ga je over tot het doen van aangifte?

U kunt natuurlijk altijd terecht bij de directie van het GOW Welzijnswerk. Maar soms wil je dat niet. Om te zorgen dat u toch een luisterend oor hebt, hebben wij een vertrouwenspersoon benoemd, zodat een medewerker of vrijwilliger altijd iemand van buiten de directe organisatie heeft om te benaderen en zijn of haar verhaal kwijt kan. Rozita van Schadewijk is de vertrouwenspersoon voor GOW Welzijnswerk. Hieronder stelt Rozita zich voor:

Rozita van Schadewijk

Hallo! Mijn naam is Rozita van Schadewijk woonachtig in Oss en ik ben de vertrouwenspersoon voor GOW Welzijnswerk. Hierbij wil ik me verder aan je voorstellen. Momenteel ben ik werkzaam als psycholoog, relatietherapeut in mijn eigen praktijk en als mediator bij familie- en strafzaken. Ik werk veel samen met medewerkers uit de zorg, justitie en overheid.

Mijn achtergrond is oorspronkelijk de commerciële dienstverlening. Omdat ik steeds een gemis merkte in het contact met de klanten en collega’s ben ik op zoek gegaan naar een manier om mensen te helpen. Ik ben klinische psychologie gaan studeren en werk vanaf 2008 als psycholoog.

In 2000 was ik werkzaam als manager bij een grote organisatie en heb ik enige jaren deel uitgemaakt van de Ondernemingsraad waar ik al gauw de rol kreeg van vertrouwenspersoon. Voor mij zijn goede onderlinge communicatie, een prettige werkomgeving en een gezamenlijk doel voor ogen zien, belangrijke voorwaarden waarop een organisatie zich in positieve zin kan ontwikkelen en een fijne werksfeer creëert voor zowel medewerkers als doelgroep. Eigenschappen zoals menselijk inzicht, werk en levenservaring en kennis van de zorg en de maatschappij maar vooral een goed luisterend oor zullen mij helpen om jullie als vertrouwenspersoon te ondersteunen.

Ik hoop dat je contact met mij zult opnemen als je je bevindt in een lastige en/of onzekere situatie bijvoorbeeld bij misverstanden van taken en verantwoordelijkheden, seksuele intimidatie, agressie of ongewenst gedrag als je ergens mee zit en niet weet bij wie je terecht kunt of ontevreden bent. De gesprekken zijn vertrouwelijk en ik zal met je bespreken wat de mogelijkheden zijn en trachten om met jou samen een oplossing te vinden.

Als er iets is, laat het me altijd weten dus bel gerust!

Hartelijke groet,

Rozita van Schadewijk
tel: 06-55364404
of
mail: rozita@psyom.nl

Vertrouwenspersoon GOW welzijnswerk